zuurmout (Sauermalz) Weyermann 1,5-5,1 EBC 1 kg

Sauermalz - zuurmout 6 EBC
Gebruikt voor het verlagen van de pH van de wort onder het ‘Reinheitsgebot.’ Zorgt voor een beter “vermaischen” en een verhoogde bierstabiliteit. Stort 1 à 10%.

zuurmout (Sauermalz) Weyermann 1,5-5,1 EBC 5 kg

Sauermalz - zuurmout 6 EBC
Gebruikt voor het verlagen van de pH van de wort onder het ‘Reinheitsgebot.’ Zorgt voor een beter “vermaischen” en een verhoogde bierstabiliteit. Stort 1 à 10%.

zuurmout (Sauermalz) Weyermann 1,5-5,1 EBC 25 kg

Sauermalz - zuurmout 6 EBC
Gebruikt voor het verlagen van de pH van de wort onder het ‘Reinheitsgebot.’ Zorgt voor een beter “vermaischen” en een verhoogde bierstabiliteit. Stort 1 à 10%.

rookmout (Rauchmalz) Weyermann 4-8 EBC 1 kg

Rauchmalz - rookmout 5 EBC
De enige echte “Rauchmalz.” Gemaakt door het roken van het graan over beukenhout. Geeft een onvervalst rook-aroma aan uw bier. 5 à 10% storting geeft een lichte toets; kan tot 50% gestort worden. Voor de echt zware jongens.

rookmout (Rauchmalz) Weyermann 4-8 EBC 5 kg

Rauchmalz - rookmout 5 EBC
De enige echte “Rauchmalz.” Gemaakt door het roken van het graan over beukenhout. Geeft een onvervalst rook-aroma aan uw bier. 5 à 10% storting geeft een lichte toets; kan tot 50% gestort worden. Voor de echt zware jongens.

rookmout (Rauchmalz) Weyermann 4-8 EBC 25 kg

Rauchmalz - rookmout 5 EBC
De enige echte “Rauchmalz.” Gemaakt door het roken van het graan over beukenhout. Geeft een onvervalst rook-aroma aan uw bier. 5 à 10% storting geeft een lichte toets; kan tot 50% gestort worden. Voor de echt zware jongens.

gerstemout BREWFERM Cara-120 110-130 EBC 1 kg

CARAMELMOUTEN
Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk versuikerd is. Ze worden veelal gebruikt om het mondgevoel en de body van het bier te verhogen en om de schuimstabiliteit te verbeteren.

 Cara-Crystal 120 EBC
In Engeland ook wel 'Crystalmalt' genoemd. Stort 1 à 5% voor blonde bieren, tot 10% voor donkere bieren. Geeft een vollere, ronde en caramelzoete smaak.

gerstemout BREWFERM Cara-120 110-130 EBC 5 kg

CARAMELMOUTEN
Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk versuikerd is. Ze worden veelal gebruikt om het mondgevoel en de body van het bier te verhogen en om de schuimstabiliteit te verbeteren.

 Cara-Crystal 120 EBC
In Engeland ook wel 'Crystalmalt' genoemd. Stort 1 à 5% voor blonde bieren, tot 10% voor donkere bieren. Geeft een vollere, ronde en caramelzoete smaak.

gerstemout BREWFERM Cara-120 110-130 EBC 25 kg

CARAMELMOUTEN
Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk versuikerd is. Ze worden veelal gebruikt om het mondgevoel en de body van het bier te verhogen en om de schuimstabiliteit te verbeteren.

 Cara-Crystal 120 EBC
In Engeland ook wel 'Crystalmalt' genoemd. Stort 1 à 5% voor blonde bieren, tot 10% voor donkere bieren. Geeft een vollere, ronde en caramelzoete smaak.

gerstemout BREWFERM Special-B 260-320 EBC 1 kg

Special B 350 EBC
Is de donkerste caramelmout die beschikbaar is. Geeft een voller moutaroma, een dieprode tot donkere kleur en een caramel- tot rozijnensmaak. Gebruik 5% voor een lichte toets. Stort tot 15% voor donkere bruin-zwarte bieren. Wordt o.a. gebruikt in stout, porters, Belgische abdijbieren...