malostop VINOFERM 1 kg

004.038.6
Bestel
  • Beschrijving

Zuiver en natuurlijk enzymenpreparaat, op basis van Lysozyme, ter voorkoming van een appel-/melkzuurgisting (inhibeert melkzuurbacteriën) bij zowel rode als witte wijnen. Ook geschikt bij hogere pH-waardes. Kan gebruikt worden om de sulfietdosis bij bvb. het bottelen te verminderen.

Dosis :
· om de malolactische gisting uit te stellen en daarna zelf te enten met een cultuur : 1 - 2 g / 10 liter (verlaat de malolactische gisting met 10 - 14 dagen).
· om de in gang zijnde malolactische gisting te stoppen : 2 g / 10 liter.
· om de malolactische gisting kompleet te vermijden : 3 - 5 g / 10 liter.

Werkwijze : oplossen in 5 x zijn gewicht handwarm water (20°C), zonder schudden, zachtjes roeren is voldoende. 1 uur laten rusten, opnieuw zachtjes roeren, toevoegen aan de most/wijn en zeer goed vermengen (ompompen). Minimaal 24 uur laten inwerken alvorens andere behandelingen (klaring, …) uit te voeren.