Kunststof wijnkurken zijn reeds meerdere jaren op de markt. Er zit echter zeer veel kaf tussen het koren en de kwaliteit van de meeste producten kon ons niet absoluut bekoren. Wij zijn blij dat wij eindelijk de hand hebben kunnen leggen op een absolute TOP-kwaliteit van kunststof kurken: een natuurlijke kurk-kleur, een perfecte vorm, een zeer constante dichtheid, en een absolute smaak- en geurneutraliteit. Dit alles dankzij het gebruik van hoogstaande thermoplastische elastomeren - uiteraard geschikt voor voeding - volledig in overeenstemming met de geldende EU-richtlijnen alsmede de Amerikaanse FDA bepalingen terzake. Vele honderden commerciële wijngaardeniers EN brouwerijen hebben reeds hun vertrouwen gegeven in deze kurken. Indien ook u ze op de juiste manier gebruikt garanderen deze kurken u 100% tevredenheid.
De belangrijkste voordelen zijn:
Gebruiksaanbevelingen: Laat 15-20 mm ruimte tussen de kurk en de vloeistof en gebruik enkel een degelijk kurkapparaat op voet of een elektrisch kurkapparaat. De persblokken moeten perfect sluiten om plooien in de kurkwand te vermijden. Het persblok is bij voorkeur uit RVS, gechromeerd of uit nylon.