gelamost CF Vinoferm 250 ml

005.101.1
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Gelamost CF Vinoferm
Vloeibare combinatie van gelatine en PVPP voor het voorklaren van de most ter vermindering van polyphenolen en catechines. Dit zorgt voor zuiverdere wijnen, vermindert de kans op UTA (untypische alterungsnote) en bevordert het klaren achteraf.

Dosis: 50 - 200 ml / 100 kg most, toe te voegen bij voorkeur tijdens of vlak na het druivenkneuzen. Slaat na 2 - 6 uur neer.

Dit is een alternatief product voor Mostgelatine dat caseïne afkomstig van melk bevat en dus vanaf juni 2009 onder de etiketteringsplicht van allergenen valt (zie ook onze catalogus pag. 17).

Hoe weet ik welk klaringsmiddel te gebruiken?
Eén van de gemakkelijkste en nog steeds één van de beste methodes is “trial and error”: neem van de te klaren wijn meerdere stalen en doe deze in proefbuisjes. Voeg aan ieder proefbuisje enkele ml of grammen van een ander klaringsmiddel toe. Ook een proefbuisje wijn/sap met pecto-enzym en een ander met alfa-amylase (bij zetmeelrijke vruchten) zijn nuttig. Laat enkele uren uitklaren en je ziet direct welk klaringsmiddel het beste resultaat geeft!