Kunststof wijnkurken zijn reeds meerdere jaren op de markt. Er zit
echter zeer veel kaf tussen het koren en de kwaliteit van de meeste
producten kon ons niet absoluut bekoren. Wij zijn blij dat wij eindelijk
de hand hebben kunnen leggen op een absolute TOP-kwaliteit van
kunststof kurken: een natuurlijke kurk-kleur, een perfecte vorm, een
zeer constante dichtheid, en een absolute smaak- en geurneutraliteit.
Dit alles dankzij het gebruik van hoogstaande thermoplastische
elastomeren - uiteraard geschikt voor voeding - volledig in
overeenstemming met de geldende EU-richtlijnen alsmede de Amerikaanse
FDA bepalingen terzake. Vele honderden commerciële wijngaardeniers EN
brouwerijen hebben reeds hun vertrouwen gegeven in deze kurken. Indien
ook u ze op de juiste manier gebruikt garanderen deze kurken u 100%
tevredenheid.
De belangrijkste voordelen zijn:
- Geen kurksmaak (geen tca) of andere smaakafwijkingen
- Geen afbrokkeling van de kurk
- Geen kurkstof
- Geen lekken
- Geen uitdroging en dus een betere en langere bewaring de wijn- of bieraroma’s
- Eenvoudig gebruik op uw bestaande installatie
- Breekt niet bij het ontkurken.
- Uw flessen kunnen zonder problemen zowel rechtstaand, liggend of omgekeerd bewaard worden.
- Gemakkelijk te ontkurken
- Geen absorptie van wijn of bier in de kurk
- Interessante prijs/kwaliteit verhouding
- Eenvoudig terug op de fles te plaatsen na het ontkurken
- 100% Recycleerbaar
- De modellen bierkurk en champagnekurk laten zich plaatsen zoals de klassieke champagnekurken en weerstaan een druk van 12 bar.
Gebruiksaanbevelingen: Laat 15-20 mm ruimte tussen de kurk en de
vloeistof en gebruik enkel een degelijk kurkapparaat op voet of een
elektrisch kurkapparaat. De persblokken moeten perfect sluiten om plooien
in de kurkwand te vermijden. Het persblok is bij voorkeur uit RVS,
gechromeerd of uit nylon.