Beehealth koninginnegelei capsules 420 mg.

1429.001
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Pot 40 stuks

Wat is royal jelly en waar is het goed voor?

Een bijenkoningin is bij haar geboorte niet groter of sterker dan andere jonge werkbijen. Ze heeft evenmin speciale kenmerken. Toch leeft een bijenkoningin gemiddeld vijf jaar, terwijl haar zusjes na drie maanden naar de bijenhemel vliegen. Ook is ze ruim twee keer zo lang als haar familieleden en is ze de enige vruchtbare bij in de hele kolonie. Hoe kan dit?

Koninklijk voedsel

Het enige wat de bijenkoningin onderscheidt van haar duizenden zusjes en broertjes, is ander voedsel. Alle larven krijgen de eerste drie dagen van hun leven royal jelly of koninginnengelei te eten. Na drie dagen is het echter uit met de pret voor de werksters en soldaten. De uitverkoren larf die de toekomstige koningin zal worden, blíjft zich voeden met koninginnengelei. Deze wordt geproduceerd door jonge werkbijen. Het is ongelooflijk fascinerend dat voeding het enige verschil is tussen de koningin en haar onderdanen!

Superfood van de bij

Koninginnengelei (‘royal jelly’ in het Engels, gelée royal in het Frans) is een melkachtige witte substantie. Het is met recht ‘het superfood van de bij’ te noemen. En ook voor mensen is de gelei erg gezond. De meest fantastische mythes doen de ronde over het gebruik van royal jelly. Zo zou het een bron van eeuwige jeugd en schoonheid zijn met vele mystieke eigenschappen. Helaas: de nieuwe Doutzen Kroes zult u niet worden na het nuttigen van royal jelly. Maar dat de gelei voedzaam en vitaminerijk is, zal zelfs de meest grote scepticus niet ontkennen. Royal jelly bevat een grote hoeveelheid B-vitaminen, met name vitamine B5, ijzer, zink, calcium en mangaan. De samenstelling is zo ingewikkeld dat wetenschappers nog steeds onderzoek doen naar dit koninklijke bijenvoer.

 

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.