'Mousserende wijn - 'Méthode traditionnelle' - De praktijk’ - K. Podevijn
Auteur: Koen Podevijn
Taal: Nederlands; 2e volledig herziene uitgave
Uitgever: Domein Pot de Vin
168 blz.
Dit praktische boek is gebaseerd op de wetenschap op het gebied van
champagne en is de ideale basis voor het maken van mousserende wijnen.
Een studieboek boordevol informatie, waarin de auteur de kneepjes van
het vak onthult en ervoor zorgt dat je de vele valkuilen vermijdt, die
je tegenkomt bij de vinificatie van druiven en andere fruitsoorten.
Als gepassioneerd wijnbouwer en liefhebber van wijnen uit deze
contreien, kent Koen Podevijn als geen ander de complexiteit van
noordelijk gelegen wijngaarden. Steunend op de Franse ‘méthode
traditionnelle’ en ruime praktijkervaring, is dit boek een handige
leidraad voor zowel gepassioneerde hobbywijnmakers als professionele
wijnbouwers.